Τεχνολογία και security: 7 εφαρμογές της τεχνολογίας που αλλάζουν την ασφάλεια (Μέρος Πρώτο)

Τεχνολογία και security: 7 εφαρμογές της τεχνολογίας που αλλάζουν την ασφάλεια (Μέρος Πρώτο)
06 Σεπ 2016

Η σύγχρονη τεχνολογία έχει να επιδείξει μοναδικές εφαρμογές, σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, από τη βιομηχανία και τη βιοχημεία, μέχρι τον κλάδο της μόδας και της ομορφιάς. Εκμεταλλευόμενη τη συνεχή αυτή πρόοδο, η Mega Sprint Guard News επιδιώκει και κατορθώνει, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, να συνδυάζει τεχνολογία και security, προσφέροντας προηγμένες υπηρεσίες στους πελάτες της. Πώς μπορεί, όμως, να γίνει αυτό; Ορίστε 7 εφαρμογές της τεχνολογίας προς όφελος της ιδιωτικής και δημόσιας ασφάλειας.

 

Τεχνολογία και security: 7 συνήθεις εφαρμογές

 

1. Απομακρυσμένη Παρακολούθηση

 

Η απομακρυσμένη παρακολούθηση, μέσω των κυκλωμάτων CCTV, είναι μια ιδανική μέθοδος που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες της να παρακολουθούν την ακίνητη περιουσία τους οποιαδήποτε στιγμή, ακόμη και στις διακοπές τους. Πλέον, προσφέρονται ακόμη πιο σύνθετες δυνατότητες, όπως η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των συστημάτων ασφαλείας και η ενεργοποίηση του συστήματος παραβίασης ή πυρόσβεσης.

 

2. «Έξυπνοι» Μηχανισμοί Πορτών

 

Ίσως μια από τις πιο λειτουργικές και ταυτόχρονα αποτελεσματικές εφαρμογές της τεχνολογίας στις υπηρεσίες security είναι αυτή των έξυπνων μηχανισμών. Χρησιμοποιώντας το smartphone σου, μπορείς να ενεργοποιήσεις το μηχανισμό της πόρτας, ώστε να ξεκλειδώσει αυτόματα την ώρα που πλησιάζεις. Οι μηχανισμοί αυτοί λειτουργούν είτε με Bluetooth είτε με Wi-Fi. Η κάθε μέθοδος λειτουργίας προσφέρει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ωστόσο φαίνεται πως η χρήση με Wi-Fi, παρόλο που προσφέρει μεγαλύτερη γκάμα δυνατοτήτων, είναι πιο εκτεθειμένη σε πιθανές παραβιάσεις, λόγω της συνεχούς σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

 

3. Αισθητήρες Κίνησης

 

Στην εποχή που ζούμε υπάρχει πληθώρα μηχανισμών και συστημάτων, τα οποία μπορούν να εντοπίσουν την παρουσία και τις κινήσεις σου και, αντίστοιχα, να ανοίξουν ή να κλείσουν την πόρτα. Αυτοί οι αισθητήρες κίνησης μπορούν να εγκατασταθούν σε πόρτες και παράθυρα και εντοπίζουν τη δραστηριότητά σου με βάση τις κινήσεις σου στο χώρο. Οι μηχανισμοί αυτοί ελέγχονται μέσω ενός smartphone ή tablet. Πολλοί από αυτούς τους αισθητήρες διαθέτουν ενσωματωμένες σειρήνες εσωτερικών χώρων, παρέχοντας, έτσι, οπτικοακουστική προειδοποίηση, σε περίπτωση κινδύνου.

 

Μην χάσετε τη συνέχεια του άρθρου, στο δεύτερο μέρος σχετικά με το πώς μπορεί να συνδυαστεί τεχνολογία και security στη σύγχρονη εποχή.

 

Share

Mega Sprint Guard

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>