Παρακολούθηση τηλεφώνων

Παρακολούθηση τηλεφώνων
26 Μάι 2017

Με τη χρήση των σύγχρονων συστημάτων παρακολούθησης οποιοσδήποτε φέρει μαζί του ένα κινητό τηλέφωνο δύναται να παρακολουθηθεί ανεξαρτήτως της τοποθεσίας που βρίσκεται.

Πώς γίνεται η παρακολούθηση τηλεφώνων;

Τα κυψελοειδή δίκτυα οφείλουν να τηρούν λεπτομερή, λεπτό προς λεπτό αρχεία σχετικά με την τοποθεσία των πελατών τους ώστε να είναι σε θέση να παραδίδουν κλήσεις ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία προς αυτούς. Εκμεταλλευόμενα αυτή την τεχνολογία τα συστήματα παρακολούθησης κλέβουν αυτές τις πληροφορίες και μπορούν και χαρτογραφούν τις κινήσεις ενός ανθρώπου έως και βδομάδες πίσω ή ακόμα περισσότερο. Το μόνο που απαιτείται για να συμβεί είναι ο χρήστης αυτής της τεχνολογίας να πληκτρολογήσει τον αριθμό ενός τηλεφώνου στο κατάλληλο portal στον υπολογιστή.

Παρακολούθηση τηλεφώνων: Δίκτυο SS7

Δίκτυο SS7 - Παρακολούθηση τηλεφώνων

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τοποθεσίας για την περιήγησή τους τόσο περισσότερο καταγράφεται η τοποθεσία τους στο κινητό τηλέφωνο τους. Η τεχνολογία εντοπισμού εκμεταλλεύεται το δίκτυο SS7 (Signalling System No. 7) ,το παγκόσμιο δίκτυο που χρησιμοποιείται από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ώστε να επικοινωνούν  μεταξύ τους και να κατευθύνουν σωστά τα δεδομένα, τα μηνύματα κειμένου και τις τηλεφωνικές κλήσεις, και τη χαλαρή του ασφάλεια.

Το SS7 χρησιμοποιείται από χιλιάδες εταιρείες παγκοσμίως, κάτι που μεταφράζεται σε δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα, οι οποίες έχουν όλες πρόσβαση στο δίκτυο καθιστώντας το δίκτυο ευάλωτο καθώς μεταξύ οι εταιρείες μοιράζονται τις προσβάσεις.

Κάθε φορά που το κινητό τηλέφωνο συνδέεται σε ένα πύργο κυψέλης για να πραγματοποιήσει μία κλήση, να στείλει ένα μήνυμα ή να συνδεθεί στο διαδίκτυο οι βάσεις δεδομένων ενημερώνονται αυτόματα για την τοποθεσία που βρίσκεται ο χρήστης. Ακόμα και την ώρα που κινείστε μηχανογραφημένοι χάρτες ακόμα και χωρίς να κάνετε κάποια ενέργεια στο κινητό μπορούν να αναπαραστήσουν γραφικά τους πύργους κυψέλης στους οποίους συνδέεστε και να δείξουν την ταχύτητα με την οποία ταξιδεύετε καθώς και την κατεύθυνση.

H Mega Sprint Guard, σε περίπτωση που υποψιάζεστε ότι έχετε πέσει θύμα παρακολούθησης του τηλεφώνου σας ή θέλετε να προστατευτείτε για λόγους ασφάλειας, προσφέρει υπηρεσίες αντι-παρακολούθησης τηλεφώνου. Επικοινωνήστε μαζί μας είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας είτε μέσω των social media αν ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες μας.

Facebook: https://www.facebook.com/MEGA-SPRINT-GUARD-AE-171084546291111/

Twitter: https://twitter.com/megasprint

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/mega-sprint-guard

Share

Giannis

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>